Home / Oświadczenie / Oświadczenie ZG MW ws. wypowiedzi Mariana Kowalskiego

Oświadczenie ZG MW ws. wypowiedzi Mariana Kowalskiego

Oświadczenie Zarządu Głównego Młodzieży Wszechpolskiej ws. wypowiedzi Mariana Kowalskiego

Zarząd Główny Młodzieży Wszechpolskiej wyraża głęboki smutek z powodu niefortunnych i niekolożeńskich wypowiedzi Mariana Kowalskiego. Pragniemy wierzyć, że publiczne porównanie do funkcjonariuszy znienawidzonego systemu oraz sugerowanie karierowiczostwa, zostało wyrażone przez kol. Mariana wyłącznie pod wpływem chwilowych emocji, wynikających ze złego zrozumienia sytuacji.

Mamy nadzieję, że Marian Kowalski doskonale pamięta ogromne zaangażowanie naszych działaczy w czasie kampanii prezydenckiej. Zwłaszcza w momencie kiedy inne środowiska nie wsparły tak jednoznacznie swoimi działaniami jego kandydatury.

Jesteśmy pewni naszej wszechpolskiej formacji, dzięki której nasi działacze w wielu trudnych sytuacjach pokazują silny kręgosłup moralny, niejednokrotnie narażając się na szykany. Jesteśmy przekonani, że zarówno niekandydujący, jak i kandydujący w wyborach parlamentarnych Wszechpolacy będą wykazywać tę samą postawę, niezależnnie od warunków w jakich przyjdzie im działać.

Nie możemy się zgodzić na sposób, w jaki Marian Kowalski trajktuje swoje Koleżanki i swoich Kolegów.

Zarząd Główny Młodzieży Wszechpolskiej